Dagens roligaste 1 - såg comviq gubben på gullmars. Han är jättekort och ser ut EXAKT som på reklamen. 

Dagens roligaste 2 - hade Rolf Lassgård som kund. ALLTSÅ FATTA. ROLF FAKKING LASSGÅRD. Blev helt fnissig och pinsam. Sjukt endå med tanke på att jag och Adam Alsing är typ homies. På äkta. 

Dagens roligaste 3 - en alkis förbjöd Robin att göra mig med barn. Gör han inte det så ska alkis ge Robin hundra spänn om två veckor. 

Dagens tråkigaste 1 - kassan havererade preciiiiiiis när hela Stockholm skulle handla hos mig. Kaos. 

Dagens tråkigaste 2 - sömnbristen börjar ge effekt. Det här med att sova på natten är tydligen inte något min kropp vill. 

Dagens tråkigaste 3 - det är Valborg och jag ska hoppas på att somna tidigt för jag ska öppna imorgon. Yääääy me. 
It's war. Världens övertryck och glass över hela händerna och golvet. Straffade den genom att inte torka av den på en stund så den fick stå där och skämmas. 


Jag: när jag blir gammal vill jag ha en skit fet elak tax. 

Bob: som du alltså. 

Jag: WAT?! Jag är inte skit fet och elak! 

Bob: nä inte än. 

Jag: Meh. Tänker jag inte bli om du säger sådär. 

Jävla skit Bob som pajar mina och taxens Bosses framtids planer på att vara skit feta och elaka. We need a new gameplan. 


Okej så jag är inne i en period där sömn inte tycks vara något min kropp prioriterar. FETT jobbigt. Så idag dagen till ära vaknade yours truly klockan 05:29. Och kunde inte somna om. Så jag började läsa knivlisas gamla blogg. (Damn you syster im a stalker now!) och i alla fall. Hittade det här inlägget och dog av skratt. Jag väckte till och med Bob. 


Alltså något som min underbare superman brukar påpeka är att jag har fett dålig kundservice. Vilket jag har om kunden vill ha något jag inte orkar göra. Typ yoghurtglass. Den är ALLTID slut. Fast om jag känner mig snäll kan jag säga att vi har yoghurtglass, fast jag preciiiiiiis fyllt på och den inte stelnat än. Hur nu än det skulle vara snällare. Sen har vi ju pulled pork burgaren. Den är också ALLTID slut. Fast om jag känner mig snäll kan jag göra en. Fast då ska kunden vara snäll också. Annars är den slut. Hade en kund som ville köpa tredagarspass för citybikes. Jag bah nä slut. Han bah men jag köpte ett här igår. Jag bah nä slut nu. Han bah men har du några säsongskort? Jag bah nä slut. Han bah aamen killen jag köpte av igår ville att jag skulle köpa säsongskort för ni hade mest av dom. Jag bah eeehhh. Nä dom är också slut. Då förstod han att jag ljög. Men han fick inget citybike kort. Och jag kände att jag faktiskt har extremt dålig kundservice. Men va fan. Inte mitt fel. Saker kan faktiskt ta slut. Det händer rätt ofta när jag jobbar dock. 
Allt är förlåtet. Epic boyfriend win. EPIC. this is why i love you. 


Han är fortfarande avsvimmad. UPPENBARLIGEN. 


För det första måste jag sluta missbruka ordet alltså. Jag säger det för ofta och typ vartannat ord. Och är jag lite osäker kan jag säga det flera gånger i rad. Som en ramsa. För det andra så måste jag göra lite av det jag tänkte jag skulle göra. Typ diska. Och duscha. Men har fördjupat mig i en blogg jävel och har nu plöjt igenom ett års uppdateringar sen hunden åkte till husse. Och jag måste försöka bli lite trött eftersom jag måste sova också. Annars kommer det bli dödens död tufft på jobbet imorgon. Hua. 


Nämen diska vare. Inte blogga. 
Han blev ju uppenbarligen så till sig för den fina inbjudan till mitt pusskalas att han svimmande. Annars hade han ju uppenbarligen svarat dirre. UPPENBARLIGEN. 

Alltså. Chef. Hjälp. Han har gått från att inte ge mig några tider, till att ge mig ALLA tider. Han hittar verkligen inte ett bra mellanting. Så nu är det aktuellt att hitta på något annat igen. Har ju starka funderingar på att börja plugga. Jag borde göra det. 


Jag ska kolla upp det nu. 
Det här med genus. (Nu har jag varit själv för länge och börjat fundera igen.) hela den här genus debatten gör mig ganska sur. Jag skulle inte vilja påstå att anledningen till att jag tvättar och städar är för att jag lekte med Barbie när jag var liten. Att städa var ju liksom inte riktigt min favoritsysselsättning när jag var barn och inte fan städade Barbie när vi lekte. Tvärtom. Barbie gjorde precis allting annat. Hon var värsta artisten. Hon var världsbästa ryttarinnan ( mest när syster var med och lekte dock) hon bodde i värsta mansionet, körde värsta grymma bilen och hon hade aldrig barn, och det var knappt hon var tillsammans med Ken. Ken fick vara med i typ tio sekunder sen var han inge kul längre. Jag skulle faktiskt vilja säga att Ken mest blev lämnad hemma (slängd på golvet men ja ni fattar) medan Barbie levde livet. Så nej, jag tror inte att det faktum att barbies bil var rosa har gjort att jag tvättar och städar. Och nej, jag ville inte ha en kropp som Barbie när jag var sex år. För jag tänkte inte så. Och jag tror att hela den här genus grejen är vuxna som tror att barn tänker som vuxna. Vilket dom inte gör. Att Barbie var smal, lång och blond med deformerade fötter har inte påverkat mig alls. Jag ville inte se ut som henne då, och jag vill inte se ut som henne nu. Jag tvättar och städar för det är en del av livet. Liksom nått som måste göras. Oavsett vad man lekte med när man var liten. 
Jag har EXTREMT tråkigt. Alltså EXTREMT. Jag har så tråkigt att jag inte ens kan förmå mig att diska. Eller gå ut med soporna. Jag har så tråkigt att jag inte kan aktivera mig för att allt är så tråkigt. Och hunden sover. Och älskling jobbar natt. Jag kanske borde hitta en backup som får aktivera mig när mina andra aktiverare är upptagna ( eller sover som en klubbad säl, han har ju faktiskt mördat tennisbollen jag köpte till honom idag för att blidka mitt dåliga samvete som jag fick för jag lämnade honom ensam hemma för att köpa kaffe). MEN. Nurå? Jag har tråkigt. Jag har så dödtrist tråkigt att jag inte minns när jag hade så tråkigt sist. Jo förresten. Det var när älsk läste bok en hel dag. Det var en svart dag. Känns lite som det här kommer bli en svart kväll. 


Great. Stundande eksem i nacken. Just purrfekt. 

Får man gå och lägga sig kl 20:18 en fredag? 
Meeeen okej. Nu bloggar jag. Bättre sent än aldrig. Jag har bara varit lite busy med att vara crazy in love med bästa kärlekspojkarna. Och så har jag jobbat också. Blir ju helt slut av att jobba. I huvudet iaf. Jag menar, träffar du 347 okända människor under sex timmar blir man lätt lite hjärnmos. Särskilt eftersom större delen av alla jag möter under en jobbdag är iq fiskmås. 

Men annars har det inte hänt så mkt roligt. Bokat in Gbg den 5-7 juni. Yääääy. Happy face Tiny. Nu måste jag bara hitta ett par bra och passande tågtickets. ASAP. 

Men nu ska jag duscha men tänkte bjuda på en liten scen som hände på jobbet som avslut. 

Kund kommer in och ska betala varor för 93:- och vill betala med en 1000:- lapp. Mitt under lunchrushen ska tilläggas. 
Jag: jag tar tyvärr inte emot 1000:- lappar, hade du något mindre? 
Kund: varför inte då? 
Jag: för att min köpman har bestämt det. 
Kund: och vem är din köpman? 
Jag: min chef. 
Kund: jaha. Vet du varför? 
Jag: ( lite lätt stressad för kön börjar ringla sig långt åt helvete) för att vi har inte så stora växelkassor och för min egen säkerhet. 
Kund: men om jag gett dig två femhundra lappar, hade du tagit emot dom då? 
Jag: alltså nej. Jag hade tagit en, för du handlar bara för 93:- 
Kund: jaha. (Drar snällt fram kortet och betalar) 
När jag betat av hela kön står han kvar i butiken och kommer fram. 
Kund: jag skulle vilja prata med din köpman. 
Jag: eh. Okej... 
Visar sig att kunden ville bara dubbelkolla med Ronnie att vi inte tog emot 1000 lappar för han trodde jag ljög. Alltså jag blev lite speachless efter det. 
Ja eller asså, one home, one on the way. Fan vad bra livet blev helt plötsligt. Jag är inte ens ledsen över att jag ska jobba 06:30 till 14:00 utan rast imorgon. 

Alltså. Dag två i total ensamhet. Klapp på axeln till mig, som helt själv gick upp och jobbade, åkte hem helt själv och lyckades helt själv aktivera mig själv (mja tills nu då) i min totala ensamhet. Jag måste verkligen jobba på det här med att vara själv. För jag vet verkligen inte hur man gör. Jag vet inte hur mycket jag suckat och tittat in i väggen eller hur många omgångar av free fall jag spelat på mobilen. Och nu har jag snart varit uppe i 24 timmar och kan inte sova. Yäy. Det är ju så tyst och tråkigt. Men. Jag ska klara mig till imorgon kväll då iaf en del av mitt hjärta kommer hem. Den andra får vi väl se hur det går för. Fick gulligt fyllesamtal iaf. Värmde i hjärtat. Jag skulle ge allt för att slippa sova själv. 

Förresten. Om ni inte sett "from Paris with love" gört. Bah gört. Grym film. Och inte slemmig kärleksdrama, trots att man kan tro det med tanke på namnet. Nuuu ska jag leka med annat tills jag somnar. Typ facebooka eller nått. 
Alltså. Det här med folkvett. 

Kund ska betala en vara för 27 kronor. Hon ger mig en femtio lapp varpå jag frågar om hon har två kronor (växelbruk i kassan idag igen!). Det har hon, jag räcker fram handen och ragatan lägger mynten på disken, bokstavligen två millimeter från min hand. Så när jag ger henne hennes växel lägger jag dom på disken, förbi hennes utsträckta hand. 

Kund: men så där gör man väl inte! Man ger sina kunder växeln i handen! 
Jag: ja precis detsamma gäller ju dig då. Om du inte ger mig växeln i handen, varför ska jag göra det för dig då? 
Kund: men så säger man inte till en betalande kund! 
Jag: jo. 
Kund: du borde inte jobba i servicebranschen, du har ju inget folkvett. 
Jag: men då kanske du inte ska handla i butik, för det har ju uppenbarligen inte du heller. 
Kund: MEN SÅ SÄGER MAN VÄL INTE! 
Jag: jo. 

När åh, när ska folk förstå att det handlar om ömsesidig respekt? 
Men okej. Föregående inlägg. Det har påpekats av personer att Jesus inte dog för 2014 år sen. Well. Okej, jag medger, jag hade fel. MEN. Av allt jag skrev är det just DET ni väljer att haka upp er på. Men excuse me, jag visste inte att jag var omgiven av religions professorer. Sen att jag även skrev om att skjuta blåsta blondiner i huvudet, sälja njurar på svarta marknaden och allvarligt skada mig själv med vilje för att slippa jobba är ju helt okej. Dafuq, is wrong with u people? Nää men psykopatfasoner är nemas problemas men Gud förbjude att du tar fel på hur många år sen det var Jesus dog! Och jag som trodde det var fel på mig. Tack för att ni bevisade motsatsen. Fast you know. I löv jo. Trots era religions fanatiker fasoner. 
Eftersom jag skriver rätt mkt om skjutande i föregående inlägg (SPOILER ALERT!!) så vill jag bara påpeka att jag inte äger ett skjutvapen. Fast det vore rätt handy ibland. Men i dont. Och jag borde nog inte ha det heller. Eller alltså det är klart jag inte borde ha ett. Det är ju emot lagen. Likaså att det är emot lagen att avfyra ett utan licens. Och det vet jag tack vare media, inte för att jag har kollat upp det. Jag är faktiskt inte en psykopat. Jämt. 
Alltså jag vet. Jag är världens sämsta bloggare. Men jag ska skärpa mig. Jag jobbar på det iaf. Problemet är väl bara att jag har lite skrivkramp (det drabbar ju alla stora författare då och då) men det tycks ju liksom inte gå över. Plus att jag tycker faktiskt att jag mest klagar här ändå. Alltså for real. Läste lite gamla inlägg - HUUUR ORKAR NI LÄSA? Gud jag blev ju nästan deprimerad. Men saken är den att det är svårt att skriva om positiva saker utan att låta som någon blond bimbo som jag, om jag mötte, skulle vilja sätta en sisådär 386 kulor i huvet på. Och som jag faktiskt ibland fantiserar om att jag gör när jag möter dessa små fantastiskt kräkvidriga små liven på jobbet. Och där lät jag dessutom som en sociopat. Nämen grattis Tiny. Det går bra nu. Och se där. Så klagar vi lite till. 
 
Rätta mig om jag har fel nu, men har jag tagit en turn to the worse och börjat klaga på mig själv för att jag klagar för mycket? I need help.
 

Förutom det watts new? Mja, den sen länge förlorade fadern har ringt och sökt mig för att få tag på syster min. PIK PIK PIK PIK PIK PIK snälla rara storasyster kan du ringa upp honom så slipper jag? Missade du piken? PIK PIK PIK PIK PIK PIK PIK PIK PIK PIK PIK PIK RING FANSKAPET!  Chefen har fått en hjärnblödning och gav mig påskägg med 250 :- presentkort på H&M i. Och godis såklart, men allt innehåller gelantin (UÄCK) så jag gav det till min man. Min underbara fantastiska superman som åker iväg till blekinge imorgon. Och jag är inte alls avis (jag är grön av avund) för jag unnar honom tid med hans familj utan mig (jag hade sålt en njure på svarta marknaden för att kunna åka med) och jag har ju faktiskt ett jobb att sköta under helgen (jag funderar på att skjuta mig själv i foten för att slippa) och det är bra betalt iom att det är massa röda dagar och helg (jag skulle få mer pengar om jag satte mig och tiggde på gatan) MEEEEEN jag är inte bitter. (Ärligt så smakar citroner som socker i jämnförelse med hur bitter jag är). 
 
Jahopp. Imorgon är det långfredagen och jesus dog för 2014 år sen. Det är väl det roligaste som händer den dagen. ELLEEEEER??? DADADADAAAAAAA... Okej jag har spårat. Vi hörs. 
Skönt att både jempis och livia taggade mig i det här inlägget, med en och en halv timmes mellanrum. 
Bästa tjompisar. I löv jo. 
Ja. Alltså. Ibland undrar jag själv över hur jag tänker. Hade ju glömt laddaren när jag jobbade igår - dvs ingen musik som distraherade mig - dvs all alone och då börjar tankarna snurra. 
 
Tanke 1 - Jag har ju jobbat med djur en stor del av mitt liv och är ju utbildad kost och näringsrådgivare inom hund och katt men iom med att jag jobbat med alla sorters olika djur så har jag ju en god inblick i vad man ska utfodra andra djur med. Vilket då drar tankarna till det här med avokado. Man ska ju inte under några som helst omständigheter ge avokado till djur. Avokado är snorgiftigt för alla djur och bara en liten del kan ta livet av en råtta eller en undulat till exempel. MEN. Livsmedelsverkat uppmanar folk att äta mycket avokado för att det är så himla nyttigt enligt dom. MEN. Om det nu är snor giftigt för djur - är det inte giftigt för oss människor också då? Jag inser ju att vi tydligen kan äta avokado utan några särskilda bieffekter men i vilken mängd liksom? Om man rent hypotetiskt sett skulle äta typ tio avokados i ett svep, blir man sjuk då? För rent hypotetiskt sett kan ju inte människan vara det enda djuret på den här planeten som avokado inte är giftigt för. Är det en komplott mellan livsmedelsverket och läkemedelsföretagen? 
 
Tanke 2 - En tant kom in och frågade om väganvisningar. Jag var väldigt trevlig och övertydlig och väldigt tillmötesgående i mina anvisningar och tanten svarar "fint" och går sin väg. Varpå jag blev väldigt sne och stod och svor över den otrevliga tanten i säkert en timme innan jag kom på att "fint" är ett ord som i hennes åldersgrupp inte alls är samma som i min. Min generation använder ju ofta ordet "fint" som en typ av avsnäsning. Är man sur och vill ha ett slut på en konversation säger man ofta "Fint". Typ - "AAMEN FINT DAH!" (Används flitigt av mig när jag är arg.) MEN. I hennes åldersgrupp är ju ordet "fint" ungefär som ett "grymt" eller "vad bra" dvs en trevlig, snäll, vänligt inriktad tack fras. Vilket då får mig att undra vilka ord som kommer uppfattas som otrevliga när jag är tant. Och är det därför man tycker att pensionärer är otrevliga? För att man helt enkelt inte förstår hur dom pratar?
 
Tanke 3 - Fick frågan av en kund om jag var ronnies dotter. What? Hur, HUUR kan man tro det? Sen slog det mig att jag precis råkat färga håret svart (det skulle bli brunt, reds, anm.) och att jag fallit tillbaka till mitt BUS beroende (brun-utan-sol, reds, anm.) och det faktum att jag är brun och svarthårig då kunde antas att jag har annan härkomst än svensk. Vilket då leder till frågan - vad exakt är det som avgör vilken härkomst man har? Ja, det finns ju vissa självklara aspekter men sen finns det ju också ett stort antagande. Många tror ju till exempel att min chef och hans fru är av arabsik härkomst (Okej, flashig mening men jag vill också påpeka att det här inte alls har någon rasistisk eller liknande vinkling) när dom egentligen båda har chilenskt ursprung. Är det verkligen så svårt att avgöra exakt vad för ursprung man har enbart baserat på vad ögat ser? Det är ju såklart lätt att bara fråga - men nu snackar vi första intrycket. Den här kunden i fråga har ju tydligen träffat ronnie men inte mig och antog då alltså att han var min pappa. Det lät ju helt befängt i mitt huvud eftersom mina släktingar har levt i sverige i många hundra år. (Morfars släktforskning visar att på hans sida invandrade dom från island någonstans på 1700-talet) MEN. Hans första intryck av mig var att jag inte ens var svensk. Varför? Hårfärgen? Hudtonen? I dont know. Baserar vi verkligen så mycket på första intrycket? Innan jag blev bus-beroende så vet jag att både min syster och jag många gånger fått svara på frågan om vi är helsvenska eller inte. Vad är det som får folk vi möter att ställa frågan? VAD exakt i vårat utseende är det som får folk att fundera på vår etnicitet?
 
 
Ja. Alltså. Dont leave me alone. Jag funderar på så mkt konstigt då. 
Lite såhär jag känner inför att jobba idag och möta alla kunder.