Jupp. Jag kör en "Serneholt". Vad hände där? Känns lite som att jag blivit snuvad på karamellen. Pratade med min chef innan jag gick ifrån jobbet i fredags. Frågade hur jag jobbade på måndag, eftersom hon inte skickat ut nya schemat än. Observera att det kom igår, söndag, och började gälla idag, måndag. Framförhållning? I dont think so. MEEEN any ways. Tittade på schemat igår och insåg att chefen skämtade mig aprilo. I fredags sa hon 11-19 både måndag och tisdag. På schemat står det 11-19:30 idag och 10-18 imorgon. Jag menar herre min gud. Jag hatar mitt jobb. Inte ens det blev rätt.



Hur kommer det sig att man på lördag morgon njutar av att man har hela helgen på sig att göra precis vad man vill, men på söndagen har man ångest över att helgen snart är över?


Mami. Yster. Vi har trassel på den externa hårdisken. Vilket i sin tur betyder film i Örby med obligatorisk Sollo pizza. Och hundslem. Och Syster ysters fall en 65 kgs mastiff i ena armhålan. Och i rumpan om hon försöker gå någonstans.

Dresscode: Inga svarta kläder.




You can see why. Det är den där jävla bananen.

Sjukt. Bra. Film. Jag älskar disneys filmer. Kan dom vinna saker på Oscars galan? Isf borde Trassel sopa mattan med alla andra filmer. Utan problem. Och nu måste jag köpa in kamelonter till jobbet. Alla kommer vara små och söta och heta Pascal. True story.

Alltså seriöst. Jag dör. Fast jag måste bara se trassel en gång till först.

LEDIG! =D Men inte ligger man på latsidan för det. Upp vid åtta, trots att jag får sova hur länge jag vill.

Men any ways. Måste bara rosa knoxens nya balsam lite grann. Luxery remoisturizer från Espree. Alltså det är nog det bästa balsamet som finns! Badade Knox för typ 2 veckor sen och han är fortfarande lika silkeslen som när han var nybadad. Lukten har tyvärr försvunnit, men det gör inte allt för mkt. Känns inte som att han behöver gå runt och lukta kokos hela tiden. Även om han luktade galet gott. Och så funkar det på mitt hår också. Haha vad gör man inte när ens eget balsam är slut?

Godistanten är sjuk, jag måste jobba ytterligare 1,5 timmar sista dagen på mitt 6 dagarspass. Damn it. Det blir med andra ord jag, hanna och våran lagerkille till 16:00 då eva kommer. Dear lord, have mercy.

Näe, nu börjar jag igen. Positiva tankar. Det kommer gå asbra. Det kommer inte komma en endaste kund och allt kommer flyta på som rinnande vatten. Såklart.

Såg en så himla jätte mega super bra dokumentär igår. Den var så bra att jag höll på att dö. "What killed the mega beasts?" Gick på discovery channel. Så himla spännande teorier om varför jätte djuren dog ut, djur som ullhårig mammut, jätte lemuren, pungvargen, jätte sengångare osv. Visste ni att det finns spår av en hel hög utdöda djur på en strand i argentina? Fast man kan bara se dom under fyra veckor varje år, då tidvattnet är lågt. Och det finns en grotta som innehåller hur mkt skelett och hudbitar och tusenårigt bajs som helst? Och visste ni att det fanns en bäver som var lika stor som en ko? Eller att vi haft sammanlagt 23 istider?

Yeah. Let´s face it. I´m a nerd.



Alltså. Hur coolt är inte det här?

Jajjemäään. 11-19:30 i haninge. Och jobb hela helgen. Hua. I need a life. Pronto.

Åh. Jag vaknade imorse av att solen lös in genom persiennerna och det var nästan ljust i sovrummet. Hoppades innerligen att när jag gick upp så skulle all snö vara borta, asfalten skulle vara torr, gruset skulle damma kring fötterna när jag gick ut med hunden och solen skulle lysa, fast det inte var jätte varmt. Bara sådär lite varmt att man måste ta av sig halsduken när man gått en stund. Att jag inte skulle behöva dra på mig dubbelt av allt och sen stå och fundera på om jag inte skulle ta en tjockare tröja bara så jag inte skulle frysa på jobbet i högdalen. Men ack så fel jag hade. Solen gick i moln och snön var kvar. Damn it.

Igår spenerade jag och knox typ hela dagen ute. Var galet kallt, men vi hade roligt. Kastade oss i snön, hade sönder barnens snögubbar och klättrade i alla gigantiska snödrivor som finns. Sen gick vi förbi enskede ridskola och hälsade på hästarna. OMG. Stackars lilla knox hade inte en aning om vad hästar var för ngt. Dom var superkul iaf. Han ville fram och hälsa men dom hade elstängsel så jag sa nej. Och så var det en som gnäggade, då skällde knox och sa att han skulle hålla tyst. Hästen tittade på knox och fortsatte sen äta. Så jag skrattade. Knox var nog en häst i sitt förra liv.

Näe. Nu måste jag fixa mig. Och försöka att inte bryta ihop över att jag ska spendera sex timmar i högdalen. Själv. Med chefen. Gud, ge mig styrka.

Eftersom jag då är ledig så håller jag just nu på att planlöst titta på allt onödigt som finns på datan. Vill ju bara tillägga att det är ingen mening med att försöka sig på ngt annat eftersom hunden ligger och sover och jag är ledig och behöver inte göra ngt. Inte ngt alls. På ett par timmar iaf. Wäh. Love it. Men iaf. Hittade bilder på datan som vår uppfödare skickade innan vi hämtade knox. Han är ca fem veckor på bilden.


OMG. Svårt att tro att min lilla bebis varit så liten.

 
Låt oss bara säga att så är inte fallet längre. Här är han inte ens ett år. JÄKLAR vad fort det gick!



och här är han 23 månader. Alltså nästan två år. Wäh, lilla bananhunden. Vad stor du har blivit.

Idag är den stora dagen här, eller ja iaf för Rob då. Idag blir han som var så liten en gång i tiden, hela 13 år. Firas med fika och massa gamla tanter hemma hos mami. Haha nä, nu var jag dum, men det är sant. Mormor, faster bibbi (INTE min faster), kanske en moster lena, mami (som inte är en tant, hon är bara 29) och så jag och andré då. Vi är som ett gift gammalt par, så vi räknas till gamlingarna. Robban också. Han blir ju för fan 13. Hua. Vart tog tiden vägen?

Igår när jag var ute med knox, tror jag att jag upplevde det där mystiska, kända, lite hemliga "Nuet". Vi gick på vår vanliga promenad väg som vi gått hur många gånger som helst. Det var helt mörkt, stjärnklart, tyst och bara vi två. Då slog det mig. Det här måste ju vara det där världsberömda "Nuet". Så jag sa till knox att stanna, satte mig ner brevid honom, pussade och kramade honom och bara insöp känslan. Det var bara den bästa känslan ever. Dock höll den inte så länge - Knox var lite för otålig för att kunna upskatta det som var. Varför sitta och vara djupa när det finns massa roliga fläckar att lukta på, massa snö att äta och massa tikar att leta efter? Så den djupa känslan böts ut mot extrem lycka. Hundar är bara så enkla i sättet. Tack Knox för att du tar ner din matte på jorden igen.

Haha nä, dags att komma igång, och sluta vara så djup. Let´s face it. That´s not me.
Så himla typiskt. Det har såklart börjat tok snöa igen. Låt oss bara säga såhär. Jag har inga stora förhoppningar om att jag kommer hinna i till jobbet i tid, få ut min hund i det här vädret eller ens komma hem från jobbet om jag ens lyckas ta mig dit. Typiskt. Vid den här tiden förra året svor jag på att jag inte skulle gå igenom en vinter till utan körkort. Det glömde jag tydligen bort. Men nu jävlar. Nu ska det pluggas och köras tills jag får den där lilla rosa plastbiten. Sådeså. Känn er välkommna att påminna mig om jag glömmer igen.

Well, anyways.. Vi får väl se hur det här går.
Jag önskar mig nya huvudkuddar. Nu har jag buffat om dom typ 300 ggr i natt. Det räcker för min del. Dumma dumma dunkuddar som blir platta som asplöv så trötta lilla Tiny ligger obekvämt. Jag tror dom jävlas bara för att dom får ligga kvar i sängen hela dagen. Dummingar!
Nu är det ju inte långt kvar tills jag fyller år. Då tänkte jag passa på att skriva ner de saker som jag kommer på att jag önskar mig, eftersom jag har en viss förmåga att inte komma på en skräp när någon frågar.

Högst upp på önskelistan står iaf hundträningskläder från Arrak outdoor. Helst en jacka. Och en väst. Och ett par byxor. Och ja, det är något som verkligen behövs, för nu är det vår snart igen, och det innebär en himla massa roliga hundaktiviteter. Då är det bra med rätt kläder.

Sen var det ngt mer.. Fast det har jag redan glömt bort. Haha jag är så himla duktig!


Större bild
Större bild

Större bild

Hittade en annan Corso ägare som har en blogg om sina hundar, haha så himla roligt och sant!

Det här är några av frågorna/påståeendena man möter när man har en CC i kopplet. Sedan ger vi också svaren som man vill leverera, men inte gör alltid.

* Är den farlig?
Absolut! Det är därför som jag är ute och går med honom på offentlig plats.

* Vad är det för korsning?
Storgatan och Torggatan tror jag. (Eller vilka gator man nu är i närheten av).

* Vilken stooor hund!
Nej! Det är bara en synvilla. Han är egentligen bara 20 cm hög och väger 5 kg. Det är typiskt för rasen att se större ut än dom är.

* Det var en fin boxer/blandras/ Grand Danois/ labrador/ kamphund/ bulldog osv
Var? (Sedan vänder man sig om och tittar efter den påstådda hunden).

* Vad använder man dom till?
Oavlönad städhjälp. Jobbar för mat och husrum. Väldigt praktiskt.

* Vart ska dom där hundarna gå med dig?
Jag tänkte att vi skulle försöka jaga upp en kanin och se om dom inte kunde dra omkull med mig och få mig överkörd.

* Dräglar dom inte mycket?
Jo, vi går alla med vadarstövlar hemma.

* Sådana där kamphundar borde förbjudas!
Jag tycker att självsäkra förståsigpåare utan kunskap i ämnet borde förbjudas.

* Vilken best!
Det är ingen best. Det är en hund. (Det har matte faktiskt sagt till en tant en gång).

* Det är ingen mastiff. Mastiffer är gula.
Han är egentligen gul. Jag har bara lackat om honom för han matchade inte soffan hemma.

* Hur mycket äter en sån stor hund?
En balja med rotmos och en kull med smågrisar per dag så håller han sig lugn.

* Vad är det där? (Sedan pekar dom på hunden)
Ja du! Om jag det visste. Jag köpte honom som en undulat, men sedan var det något som gick fel.

* Efter att man har, mycket noga, fått förklara att det är en Cane Corso så får man svaret:
– Nähä!!!
Nä, jag skojade bara. Det är en rakad kungspudel.

* Vad är det för ras?
En Cane Corso.
Vad?
En Cane Corso, en italiensk mastiff.
Va?
En japansk ninja gris som är på jakt efter folk som inte lyssnar och tänker.

* Vilken ful hund!
Dina föräldrar verkar inte göra så vackra barn dom heller.

* Dom där är inte godkända.
Haha! Fanken vad jag har lurat till mig rosetter på utställningar då.

* Varför ska man tvunget ha en sådan stor hund?
För att jag har försökt med små, men jag tappar bara bort dom mellan soffkuddarna.

* Vad ska han bli när han blir stor? (Pekar på valpen)
Jag tror att han ska fortsätta med att vara en hund. Fast lite större än vad han är nu.

* En sådan hund hade vi när jag var liten.
Jaha! Var i Italien växte du upp?

* Den attackerar!!!
Nej, han vill bara lägga sig på din lilla, illvrålande ursäkt till hund så att det blir tyst.

* Är den verkligen rasren, den där?
Jepp! Jag badade honom själv igår. (Har faktiskt Lix matte sagt till en tant)

* Fäller dom?
Nej, vi klipper dom två gånger om året precis som man gör med får.

* Bits den?
Nej, han hugger bara besinningslöst ett par, tre gånger. (Brukar killarnas husse har som standardsvar)

* Är din hund en shar-pei?
Ja, fast jag har strukit honom dagen till ära.

* Vad ska den där blir när den är klar?
En tjälknöl hade jag tänkt mig.

* Det är lite mastiff i den där va?
Nej, men det är ganska så mycket tax.

På min lediga dag? Näe det gillas inte. Har som vanligt fullt ös nu de här två dagarna jag är ledig. Känns verkligen som jag inte kommer hinna med ngt alls, bara för att det är så mkt nu.

1. Måste fixa nytt legg - mitt går ut idag. Hur gick det till undrar jag, jag brukar ju ha koll?
2. Måste, måste klippa mig.
3. Måste, måste, måste boka tvättstugan.
4. Måste aktivera hund.
5. Måste dammsuga. Igen.
6. Måste byta sängkläder.
7. Måste duscha.

Okej nu kommer jag inte på så mkt mer. Men det kommer väl.

8. Måste svara på Knoxens kennelmammas mejl, och skicka med lite fina bilder på tröttmössan.

Haha så där ja!

Vad gör vi? NU KÖR VI!




Ja.. Eller bara jag då. Knox är trött.

Så hade helgen rasat förbi i turbofart.. Hann jag med? Nja, tveksamt. Sov iaf super länge idag, vilket var grymt tacksamt. Knoxi sover fortfarande, han ligger mitt i sängen och snarkar. Liten då.
Börjar vid två igen idag.. Känns helt ok faktist, sen är jag ledig i hela två dagar, jobba två och sen en ledig helg. Dumt att klaga med andra ord. :) Nästa helg kommer nog också att försvinna med bara farten, lillebror fyller tonåring och Pontus kommer hem från Afghanistan.. Nytt år och det händer saker hela tiden. Det älskar jag. Som mami och jag säger - 2011 är förändringens år.

Näe men vad sägs om att duscha innan jobbet?
Sov lite längre idag, än jag har gjort de senaste dagarna. Bra grejer, det är ju fredag idag! Fast som vanligt så motsvarar ju min fredag oftast en annans måndag. Jupp, mina vänner, Tiny jobbar helg - igen. Känns som det inte var så länge sen, men just nu så bara rinner dagarna iväg. 

Godistanten kom förbi igår på en fika. I love it - the bonbons dame hade med sig munkar. Om jag någonsin blir tjockis kommer munkarna att bli mitt fall. Det och BJ. Damn it. 

EHM! VAD FAN. Tittade precis ut genom fönstret. Det snöar?! Inte mkt, men det snöar. DAMN IT. 

Aja, any ways.. Börjar kl två idag, ska försöka hinna med att skura golven klart och ta ut hunden innan jag åker. Han får stanna hemma idag eftersom jag börjar när älsklingen slutar. Så himla dumt. 

Snart fyller lillebror tonåring. Som sagt, dagarna rinner iväg. Han är för övrigt längre än mig nu. Så, som sagt, they call me Tiny. För en orsak.

 
Desperat behov av en haircut! Hittade ett hårstrå i luggen som delat sig 7 gånger! Hajja den! 7 hela jäkla gånger! Såg iof ganska kul ut och det var jätteroligt att dra isär bitarna men ändå. Nu måste jag bege mig iväg och klippa mig. Typiskt.



By the way, här är kisse! :D Han är lite smetig på bilden, men det är för tillfället den bästa jag har. Så.. Lev med det, med andra ord.

Just idag är en väldigt bra dag.

1. Jag är ledig och kan göra vad jag vill, för jag är ledig imorgon också.

2. Det är plusgrader ute, vilket betyder supermegalångis med hunden - i solsken! Ska nog försöka ta med mig el camerá och ta lite fina snart-är-det-vår-kort på Knoxi.

3. Behövs egentligen inte en till punkt på listan. Ovanstående är nog för att göra en liten Tiny glad. Fast jag hade velat skriva att jag skulle träffa syster här. Då hade det varit en ultimat lista. Yeah. That´s right.

Älskling har ont i halsen. Stackars älskling. Jag ska jobba en timme extra idag. Stackars  mig. Är det lugnt idag tänker jag skura fikarummet från golv till tak med klorin och sätta stora stoppskyltar över hela fikarumsdörren. INGA LÖPTIKAR I BUTIKEN/FIKARUMMET. Inse faktum, alla inklusive du har hanar. Pucko. Jo. Jag måste supertvätta knoxens säng också. Tydligen hade hon legat i den. Så himla super. Innebär nog med andra ord att den är eller kommer bli nerkissad. Blir Knoxens dyna förstörd kommer jag be Chefen om en ny. Som jag inte tänker betala för. Jo. Med en spydig kommentar.

Haha låter lite bitter idag, men det är jag inte. Jag är glad. Ja, det är jag.